MUSLUK TAMİRİ

Musluk Tamircisi

Musluk Tamiri

Musluk tamiri denilince aklımıza ilk gelen çeşmeler zamanla yerini modern musluk ve bataryalara bırakmıştır. Musluk ve bataryalar gün içinde sık sık kullandığımız eşyalardır. Aslında çok önemli bir görevi yerine getirmelerine rağmen çoğu kez bu önemi fark etmeyiz. Ne zaman ki damlatma ve arıza başlar işte o zaman bu eşyaların kıymeti daha iyi anlaşılır. Günlük yaşam konforuna sağladığı katkı daha açık görülür. Tesisat ne kadar sağlam olursa olsun herkes muhakkak musluk arızası ile karşılaşmıştır. Musluk tamiri ihtiyacı, musluk iç yapısındaki arızadan kaynaklanabilir. Bunun yanında basit bir conta yıpranması da arızaya sebep olabilir. Bu yazıda musluk tamiri için tavsiyeler ve hatırlatmalar sunmayı amaçlıyoruz.

Musluk Parçaları

Mutfakta, banyoda, lavaboda, tuvalette pek çok farklı türde musluk ve batarya kullanılmaktadır. Hatta bahçe sulamak vb. sebeplerle evimizin dışına ve bahçemize de su tesisatı çekilebilir. Musluk ve bataryaların tasarımları birbirinden farklı olabilir. Bununla birlikte genel olarak yukarıdaki iç yapıya sahiptir. Musluk ucunda bulunan perlatör, suyun hava ile buluşmasında düzenli bir akışı sağlamak için takılır. Ayrıca perlatör akan suya hacim kazandırır.  Daha fazla su aktığı algısı oluşturarak tasarruf sağlar.  Kullanılan suyun sertlik oranına göre zaman içinde perlatör çevresinde kireçlenme olur. Düzenli aralıklarla yapılan bakım sayesinde bu kireçlenme giderilir.

Sıkça Görülen Musluk Arızaları

1.Damlayan musluk tamiri

2.Kapanmayan musluk tamiri

3.Taharet musluğu tamiri

4.Spiral musluk başlığı tamiri

5.Rezervuardan kaynaklı her türlü tamir

6.Su vanası tamiri

7.Musluk contası değişimi

8.Musluk başlığı(volanı) boşa dönmesi ve tamiri

9.Musluk ve batarya yüzeyinde görülen paslanma ve değişimi

Musluk Tamiri Nasıl Yapılır?

musluk tamircisi

Musluk tamiri nasıl yapılır? İşe nereden başlamak gerekir? Öncelikle musluk tamiri için gerekli aletlere sahip olduğunuzdan emin olun. Bunlar en azından ayarlı İngiliz anahtarı, düz ve yıldız tornavidadır. Değişecek arızalı parçanın yeni ve sağlam olanı da elinizin altında hazır olmalıdır. Sırası ile şu işlemleri yapın;

1.Tesisatın ana vanası ile musluk vanasını kapatın.

2.Musluğunuzu açarak boru içerisindeki kalan suyun tahliyesini sağlayın.

3.Düz tornavida yardımı ile musluk kapağını çıkarın.

4.Yıldız tornavida yarımı ile volanı(musluk başlığı) sökün.

5.Ayarlı İngiliz anahtarı ile salmastra grubunu musluk gövdesinden ayırın.

6.Musluk contası arızalı ise eskisi çıkarın ve yenisini takın.

7.Tespit edilen arızalı parçayı yenisi ile değiştirin.

8.Sökme işleminin tersten uygulayarak musluk parçalarını birleştirin.

9.Önce kapatılan vanaları sonra yavaşça musluğunuzu açın. Bu sayede sistemden gelen basınçlı suyun etrafa sıçramasını önleyebilirsiniz. Musluğu açıp kapayarak çalıştığını kontrol edin.

10.Perletör grubunda kireçlenme meydana gelmiş ise parçaları sökün. Kireç sökücü marifeti ile kirecini temizleyin ve yerine takın. Perlatör grubu yerinden çıkmayacak kadar sıkışmış olabilir. Bu durumda bir kaba kireç koyun ve perlatör grubu kireç sökücü içinde kalacak şekilde sabit halde 10 dakika kadar bekletin.

Musluk arızasının basitten karmaşığa kadar pek çok sebebi olabilir. Basit musluk arızalarını kendiniz yapabilirsiniz. Bunun yanında tüm arızlar için profesyonel destek de alabilirsiniz. Bazen basit sandığınız arızalar kendiniz yapmak istersiniz. Ancak neticede çok fazla zaman kaybı ve ilave masraflarla karşılaşırsınız. Ankara Tesisat, tüm tesisat işlerinde hizmet veren uzman bir firmadır. Tüm arızlara 7/24 müdahale ederek siz değerli müşterilerin konforuna katkı sağlar. Her türlü sorunuz ve bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. 

Bu yazıyı oyla!
[Oy sayısı: 11 Ortalama: 5]

admin

Read Previous

PETEK TEMİZLEME

Read Next

Mekanik Tesisatta Aranan Özellikler Nelerdir

ŞİMDİ ARA